Alle

BISEPS & BTM NETWERKEVENT: Hoe beter samenwerken rond hernieuwbare energie?

Binnen het Europees Interreg-project BISEPS (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) bundelen een aantal organisaties hun krachten om bedrijven over de grenzen heen aan te zetten tot minder CO2-uitstoot. Door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën zullen bedrijven meer energiewinst maken en bijdragen tot een beter klimaat.

Duitse Grimme kiest voor WVI-bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare

De Duitse firma Grimme Landmaschinen GmbH & Co. KG vestigt haar Belgische afdeling op het WVI-bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare. De specialist in landbouwmachines voor de aardappel- en bietenteelt wil in december haar intrek nemen in een gloednieuw bedrijfsgebouw.

WVI en Ingelmuster verwelkomen bedrijven Zandberg tijdens meet & greet

De ondernemers van het regionaal bedrijventerrein Zandberg gelegen tussen de Doel- en de Bruggestraat werden gisteren verwelkomd door WVI en de gemeente Ingelmunster tijdens een MEET & GREET in gastbedrijf Casabull. Het bijna 13 hectare groot bedrijventerrein met toegelaten activiteiten zoals productie, opslag en onderzoek kent reeds 12 nieuwe kopers.

9 Burgemeesters ‘Van Zee tot IJzer’ bundelen krachten onder ‘Actie(f) voor het klimaat’

Diksmuide - De 9 burgemeesters van de groep gemeenten ‘Van Zee tot IJzer’ hebben vandaag het startschot gegeven voor de gezamenlijke communicatiecampagne om minder CO2-uitstoot te realiseren op het grondgebied van De Panne, Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Middelkerke, Nieuwpoort en Veurne.

EVENT | Europese subsidiemogelijkheden voor lokale besturen - 21 juni 2017

RESOC Noord-West-Vlaanderen nodigt u uit voor de derde RESOC XL: Europese subsidiemogelijkheden voor lokale besturen en hun partners. Deze thematische bijeenkomst is in samenwerking met de dienst Economie, Europese & Internationale Samenwerking (EEIS) van de Provincie West-Vlaanderen, Stad Brugge en Gemeente Middelkerke.

Ruim 70 deelnemers voor infosessie 'toekomst van kerkgebouwen'

Op woensdag 7 juni 2017 organiseerde WVI een infosessie rond de toekomst van kerkgebouwen in de Sint-Martinuskerk te Loppem.

EVENT | Klimaatevent voor West-Vlaamse gemeenten - 26 juni 2017

Al enkele jaren zetten West-Vlaamse gemeenten stappen richting klimaatneutraliteit. Op het Klimaatevent van 26 juni 2017 voor gemeentelijke beleidsmakers en -uitvoerders worden geslaagde acties en interessante initiatieven belicht en in de bloemetjes gezet. Keynotespeaker Sabine Denis van “The Shift” gaat dieper in op de transitie naar een duurzamere economie.

WVI en gemeente bevragen inwoners Gits rond visie ruimtelijke kwaliteit

Gits - WVI en de gemeente Hooglede hebben gisterenavond tijdens een eerste inspraakmoment de inwoners van Gits bevraagd rond de ruimtelijke kwaliteit in de dorpskern. Met ruim 100 aanwezigen kon deze publieke voorstelling op heel wat bijval rekenen van haar inwoners.

EVENT | Transport Bis - 27 juni 2017

Op dinsdag 27 juni 2017 worden de studieresultaten voorgesteld van het project Transport Bis. Deze analyse werd uitgevoerd in het kader van het project Seine-Schelde met als doelstelling het inventariseren van de huidige ruimte aan watergebonden bedrijvigheid alsook de toekomstige vraag, om zo maximaal te kunnen anticiperen op de groei.

Huidige Omgevingsloket blijft van toepassing tot 1 januari 2018

Voor de Vlaamse Regering staan digitalisering en vereenvoudiging ten dienste van de samenleving en zijn ze geen doel op zich. Door de problemen met het digitaal loket voor bouwaanvragen kunnen de prestaties en de stabiliteit van het nieuwe loket voor omgevingsvergunningen niet gegarandeerd worden op de voorziene datum van 1 juni.

Abonneren op Alle