Ondernemen

BISEPS & BTM NETWERKEVENT: Hoe beter samenwerken rond hernieuwbare energie?

Binnen het Europees Interreg-project BISEPS (Business Clusters Integrated Sustainable Energy PackageS) bundelen een aantal organisaties hun krachten om bedrijven over de grenzen heen aan te zetten tot minder CO2-uitstoot. Door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën zullen bedrijven meer energiewinst maken en bijdragen tot een beter klimaat.

INFOMOMENT | Bedrijventerreinen Moerkerkebrug - Moerkerke (Damme)

De verkoopprocedure voor het bedrijventerrein Moerkerkebrug in Moerkerke (Damme) wordt binnenkort opgestart. Het toekomstig bedrijventerrein zal netto ca. 2 ha ruimte bieden voor lokale bedrijvigheid.

Bedrijfsverzamelgebouw als sluitstuk van bedrijventerrein Stegen Akker in Lichtervelde

In Lichtervelde is projectontwikkelaar De Zilverberg bvba gestart met de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Stegen Akker. Het bedrijfsverzamelgebouw vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van het bedrijventerrein.

OPROEP TOT KANDIDATUURSTELLING | Concessie voor outdoor (watergebonden) activiteiten

Publieke marktbevragingsprocedure sui generis

Waterbekken Suikerfabriek tijdelijk opengesteld voor waterafname lokale landbouwers

Op vraag van de Provincie West-Vlaanderen stelt WVI het centrale waterbekken op de Suikerfabriek-site aan de Nijverheidsstraat, tegenover het bedrijf Trotec, tijdelijk en gecontroleerd open voor waterafname door landbouwers met een vergunning. 

Duitse Grimme kiest voor WVI-bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare

De Duitse firma Grimme Landmaschinen GmbH & Co. KG vestigt haar Belgische afdeling op het WVI-bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare. De specialist in landbouwmachines voor de aardappel- en bietenteelt wil in december haar intrek nemen in een gloednieuw bedrijfsgebouw.

Infrastructuurwerken bedrijventerrein Moerkerkebrug van start

WVI realiseert in samenwerking met de Stad Damme het lokaal bedrijventerrein Moerkerkebrug in Moerkerke. Deze week werden de infrastructuurwerken voor de aanleg van de riolering en de wegenis op het bedrijventerrein aangevat door aannemer De Witte uit Maldegem. Deze werken zullen wellicht tot na de herfstvakantie 2017 duren. Vervolgens zullen de nutsleidingen worden aangelegd.

WVI en Ingelmuster verwelkomen bedrijven Zandberg tijdens meet & greet

De ondernemers van het regionaal bedrijventerrein Zandberg gelegen tussen de Doel- en de Bruggestraat werden gisteren verwelkomd door WVI en de gemeente Ingelmunster tijdens een MEET & GREET in gastbedrijf Casabull. Het bijna 13 hectare groot bedrijventerrein met toegelaten activiteiten zoals productie, opslag en onderzoek kent reeds 12 nieuwe kopers.

EVENT | Transport Bis - 27 juni 2017

Op dinsdag 27 juni 2017 worden de studieresultaten voorgesteld van het project Transport Bis. Deze analyse werd uitgevoerd in het kader van het project Seine-Schelde met als doelstelling het inventariseren van de huidige ruimte aan watergebonden bedrijvigheid alsook de toekomstige vraag, om zo maximaal te kunnen anticiperen op de groei.

Eerste bouwwerken van start op Industriepark Oost in Beernem

WVI en de gemeente Beernem hebben vandaag de ondernemers van het lokaal bedrijventerrein Industriepark Oost verwelkomd tijdens een MEET & GREET ontbijtsessie. Deze 8 hectare extra industriegrond bij het bestaande industriepark zal plaats bieden aan 27 Beernemse ondernemers die zo kunnen uitbreiden of zich moeten herlokaliseren.

Abonneren op Ondernemen