08/05/2017

WVI en gemeente Pittem verwelkomen bewoners Ter Ooigem met BuurtToost

WVI en de gemeente Pittem hebben zaterdag de woonverkaveling Ter Ooigem feestelijk ingehuldigd samen met de buurtbewoners van de Tiengebodenstraat, Oostwijk en Wielewaalstraat. De laatste bouwkavel werd exact een jaar geleden verkocht. Het uitgelezen moment om de nieuwe bewoners van Ter Ooigem officieel te verwelkomen tijdens een feestelijke BuurtToost. 

De 21 gezinnen van Ter Ooigem werden verwelkomd door burgemeester, Ivan Delaere, gevolgd door algemeen directeur van WVI, Geert Sanders. In aanwezigheid van een 100-tal genodigden werd tijdens de BuurtToost geklonken op de nieuwe buren. De Montana Boys zorgden voor een muzikale noot.

De woonverkaveling Ter Ooigem heeft een oppervlakte van ca. 1,6 ha, goed voor 21 bouwkavels, waarvan 15 vrije kavels en 6 sociale kavels. Opmerkelijk is dat de woningen niet willekeurig werden ingeplant op de bouwkavels. Er werden duidelijke bouwzones afgebakend die inspelen op zongericht verkavelen en een open karakter van de wijk. De inplanting houdt ook rekening met de privacy van de bewoners en het parkeren van de auto op het eigen perceel. Er werden ook kleurpaletten voor gevel- en dakmaterialen vastgesteld om zo een rustig en harmonieus geheel te creëren. Deze opzet komt de beeldkwaliteit van de verkaveling alleen maar ten goede. Om het groene karakter van de wijk te versterken werden ook de erfscheidingen vastgelegd.

De verkoop van de bouwkavels verliep bijzonder vlot. Tijdens de verkoopavond op 16 januari 2014 werden meteen 10 kavels verkocht. In 2016 werd tot slot het laatste lot bouwgrond verkocht. De belangstelling voor individuele bouwkavels aan een betaalbare prijs is nog steeds groot. WVI biedt de bouwkavels rechtstreeks te koop aan particulieren die zelf vrij zijn in de keuze van architect, aannemer of bouwfirma. De loten in Ter Ooigem zijn gemiddeld 434 m² groot. De vrije kavels werden verkocht aan gemiddeld € 179 /m² en de sociale kavels aan ca. € 170/m².

Momenteel realiseert WVI voor de gemeente Pittem de verkaveling Plaatsmolenweg. Deze woonverkaveling bedraagt 1,8 hectare waarbij er ook ruimte voorzien is voor een collectieve waterbuffer die zo wateroverlast moet voorkomen.