03/12/2014

62 West-Vlaamse gemeenten engageren zich samen met WVI en de Provincie West-Vlaanderen voor een beter lokaal klimaatbeleid

Op 1 december ondertekenden 62 West-Vlaamse gemeenten in Greenbridge (Oostende) het engagement lokaal klimaatbeleid. Met dit initiatief willen WVI en de Provincie klimaat in de kijker stellen.

Gemeenten ondernemen immers al heel wat actie, maar brengen dit nog niet altijd naar buiten onder de noemer klimaat. Met het engagement wordt aan deze acties meer zichtbaarheid gegeven, worden ze onder één koepel gebundeld en wordt op die manier een dynamiek rond het thema gecreëerd. Via het engagement erkennen gemeenten hun rol in het terugdringen van klimaatverandering en het inspelen op de reeds optredende veranderingen en geven ze aan dit interdisciplinair te zullen opnemen.

Tijdens het event gaf Peter Tom Jones,
een gerenommeerd onderzoeker aan de K.U.Leuven, auteur van diverse boeken over klimaat en oprichter van een Vlaamse denktank voor ecologische economie (Terra Reversa), een gesmaakte presentatie over de  klimaatproblematiek en mogelijke oplossingen.  De burgemeester van Veurne belichtte het belang van het lokale bestuur en negen goede redenen om lokaal actie te ondernemen, Oostende gaf mee hoe zij iedereen in de stad betrekt via het project Lang Leve(n) Oostende. Nadien volgde de officiële ondertekening van het engagement, waarna iedere gemeente zichzelf letterlijk op de kaart kon zetten door een vlagje te prikken op een afgebeelde kaart van West-Vlaanderen.

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!