06/09/2012

7 ha van bedrijventerrein De Gouden Appel in Oostrozebeke nu al bouwrijp

Bedrijventerrein De Gouden Appel bestaat in totaal uit een gebied van 32 ha. De omvorming van landbouwgebied naar een bestemming voor bedrijvigheid gebeurt in verschillende fases. Hoewel een groot deel van het gebied nog in afwachting is van een definitieve bestemming, werden er ondertussen al twee ruimtelijke uitvoeringsplannen goedgekeurd. In 2003 werd 10 ha bestemd voor de uitbreiding van het historisch gegroeide bedrijf Spano en in 2007 werd een gebied van ruim 7 ha aan de kant van de Leegstraat bestemd voor lokale bedrijvigheid. Het is dit deel dat vandaag bouwrijp is.

Het lokale bedrijventerrein is bestemd voor lokale bedrijven met een activiteit die valt in de categorieën productie, verwerking en/of dienstverlening. Bij de toewijzing van de percelen gaat de voorkeur uit naar bedrijven uit Oostrozebeke die zich op hun huidige locatie in de gemeente niet kunnen ontwikkelen en naar bedrijven uit Oostrozebeke die de gemeente hebben moeten verlaten in afwachting van een lokaal bedrijventerrein. Ook andere bedrijven kunnen zich echter kandidaat stellen.

De verkoop van de percelen is reeds gestart. Na de eerste gesprekken hebben 5 bedrijven een perceel toegewezen gekregen. Binnenkort starten de gesprekken met de volgende lichting kandidaat-kopers. Uiteindelijk is het de bedoeling om tussen de 13 en 25 bedrijven een plek te kunnen bieden.

Wvi kiest voor de realisatie van een kwalitatief en duurzaam lokaal bedrijventerrein. Dit komt onder meer tot uiting in de aanleg van een aparte fietsinfrastructuur en in de aanleg van groenvoorzieningen langs de wegenis en in de randbufferzones van het bedrijventerrein.

Er wordt tevens geprobeerd om de hinder voor de aanpalende woonzone langs de Leegstraat te beperken. Percelen aan deze zijde van het bedrijventerrein zijn maximaal 2.500 m² groot en opslag of verwerking in open lucht is hier niet toegelaten. Grotere bedrijven krijgen een plek op het centrale deel van het bedrijventerrein, waar de percelen maximaal 5.000 m² groot zijn.

Alle bedrijven die zich op het nieuwe terrein vestigen, dienen CO2-neutraal te zijn. Dit betekent enerzijds dat het elektriciteitsverbruik  CO2 -neutraal dient te zijn. Anderzijds dienen de bedrijfsgebouwen te voldoen aan specifieke voorwaarden betreffende het E-peil (energie) en K-peil (isolatie). Wvi zal de bedrijven begeleiden en adviseren bij  de uitwerking van hun bouwplannen.

De verkoopprijs bedraagt € 89/m². Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met wvi T 050 36 71 71  - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be).

 

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!