05/04/2016

Archeologisch vervolgonderzoek op bedrijventerrein Haandeput in Meulebeke

Vanaf 11 april tot medio juni van dit jaar gebeuren archeologische opgravingen in het gebied tussen de Groenstraat, Tieltstraat, Marialoopsteenweg en Haandeput. In het najaar van 2015 werd op deze terreinen een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd. Daaruit bleek een 5-tal zones rijk te zijn aan vondsten, sporen en structuren uit de Metaaltijden, Romeinse periode en Volle en Late middeleeuwen. De aangetroffen sporen tonen aan dat het projectgebied reeds vele eeuwen geleden bewoond was.
De aanwezige sporen zullen nu met opgravingen volledig worden onderzocht om zo het terrein vrij te maken voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein door WVI. Met een team van archeologen en een kraan gespecialiseerd in dit soort onderzoek zullen de 5 afgebakende zones systematisch en vlakdekkend onderzocht worden.

Ondertussen werkt WVI verder aan het infrastructuurdossier voor uitrusting van het bedrijventerrein. In februari  werd de stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van wegenis en riolering verkregen. De werken zelf zullen worden opgestart in het najaar van 2016.

Het toekomstig bedrijventerrein heeft een bruto oppervlakte van ca. 14,4 ha. De kavels zijn er max. 5000 m² groot, perfect voor lokale bedrijvigheid (aannemers, schrijnwerkers, schilderbedrijven, garagisten, groothandels, etc.). Binnen het gebied wordt ook ruimte voorzien voor herlocalisatie van bestaande bedrijven uit Meulebeke. We zullen een 35 tot 55-tal bedrijven een nieuwe locatie kunnen aanbieden. Het bedrijventerrein zal via één ontsluitingspunt aantakken op de Tieltstraat (N399A), zodat de zone vlot bereikbaar is vanaf de Randweg en het vrachtverkeer niet door het centrum moet passeren.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met het infoloket van WVI – T 050 36 71 71 – infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be). De bedrijven worden op de hoogte gehouden over het verdere verloop van de ontwikkeling.

 

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!