10/09/2015

Archeologisch vooronderzoek van start op bedrijventerrein Haandeput in Meulebeke

Momenteel wordt, in opdracht van WVI en de gemeente Meulebeke, een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd. Het is de bedoeling om aan de hand van een aantal parallelle sleuven na te gaan of er zich op de terreinen archeologische sporen bevinden. Indien dergelijke resten aanwezig zouden zijn, zullen achteraf opgravingen worden uitgevoerd.

Het nieuwe bedrijventerrein is bruto ca. 16,4 ha groot en situeert zich langs de Tieltstraat, tussen de Groenstraat, Marialoopsteenweg en Haandeput. Het gaat om een lokaal bedrijventerrein met kavels die maximum 5.000 m² groot zijn.

Naast het lokaal bedrijventerrein zal binnen het gebied ook ruimte voorzien worden voor de herlocalisatie van bestaande bedrijven uit Meulebeke die nood hebben aan een perceel met een oppervlakte van meer dan 5.000 m².

De bouwvergunning voor de aanleg van de wegenis- en rioleringswerken en de groenbuffers is op 16 juli aangevraagd bij Ruimte Vlaanderen.

Het archeologisch vooronderzoek vormt de eerste stap naar de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein. Het onderzoek zal ongeveer een maand duren.

Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met het infoloket via infoloket [at] wvi.be of  T 050 36 71 71

 

 

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!