27/03/2013

Archeologisch vooronderzoek voor verkaveling Blauwpoort fase 2 in Heuvelland

Wvi zal, in samenwerking met de gemeente, sociale bouwmaatschappij Ons Onderdak  en de VMSW,  de verkaveling Blauwpoort fase 2 realiseren in Heuvelland. Op 22 april gaat het archeologisch proefsleuvenonderzoek op deze verkaveling van start.

De verkaveling is gelegen in de kern Westouter en sluit aan op de bestaande verkaveling Blauwpoortakker, tussen de Blauwpoortstraat en de Sulferbergstraat.

Deze verkaveling omvat 31 woongelegenheden, waarvan wvi 19 loten te koop zal aanbieden. Ons Onderdak zal 4 sociale koop- en 8 sociale huurwoningen voor haar rekening nemen.

De infrastructuurwerken kunnen pas aangevat worden  nadat een archeologisch vooronderzoek, op voorschrift van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap, uitgevoerd werd.

Archeoloog Ruben Willaert bvba startte op 22 april 2013 met dit archeologisch proefsleuvenonderzoek. Het is de bedoeling om na het archeologisch onderzoek meteen met de infrastructuurwerken te  starten.

Bewoners of kandidaat-kopers die vragen hebben, kunnen contact opnemen met wvi via 050 36 71 71 of wvi [at] wvi.be (wvi[at]wvi[dot]be).

 

Tags

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!