01/07/2015

Bedrijventerrein Fleterna in Vleteren krijgt bedrijfsverzamelgebouw

Op het strategisch gelegen lokaal bedrijventerrein Fleterna, komt er een bedrijfsverzamelgebouw met 10 modules die flexibel kunnen worden ingericht.

Kleine bedrijven die nood hebben aan een ruimte van circa 150-300 m² vinden op vandaag heel moeilijk een geschikte vestigingslocatie. De percelen die momenteel op de markt beschikbaar zijn, zijn vaak te groot of niet aangepast aan de noden van kleine of startende bedrijven. Daarenboven wordt deze regio geconfronteerd met een gebrek aan bedrijfsgrond. WVI wil duurzame bedrijvenzones uitbouwen en tegelijk zuinig omspringen met de beschikbare grond. Het concentreren van verschillende bedrijven in eenzelfde kwaliteitsvol verzamelgebouw is daarvoor een ideale oplossing.

Een bedrijfsverzamelgebouw onderscheidt zich van een bedrijvencentrum doordat bedrijven, die zich in een bedrijfsverzamelgebouw willen vestigen, modules kunnen aankopen in plaats van huren. We voorzien in het bedrijfsverzamelgebouw op de Fleternasite 10 modules die flexibel ingericht kunnen worden. Er is ook ruimte voor buitenopslag bij de achterliggende modules en het is eveneens mogelijk om 2 modules samen te voegen. Per module zijn er 3 parkeerplaatsen voorzien.

Een module vooraan in het bedrijfsverzamelgebouw kost € 128 000 (excl. btw). Dit omvat een vloeroppervlakte van 144 m²  en 36 m² kantoor op het verdiep. Een module achteraan in het bedrijfsverzamelgebouw kost € 123 000 (excl. btw). Bij deze modules is geen kantoor op het verdiep voorzien, maar is er wel ruimte voor buitenopslag (€ 40/m² buitenopslag). De oppervlakte voor buitenopslag varieert van 141 m² tot 173 m². Samengevat: voor net geen € 130 000 (excl. btw) heb je 1 module achteraan met buitenopslag. Voor 2 modules (van voor naar achter) samen betaal je net geen € 251 000 (excl. btw).
De verkoop van de modules zal door Centrobiz opgenomen worden.

Er is ook nog bedrijfsgrond te koop, de verkoopprijs bedraagt € 85/m² voor de percelen binnen het bedrijventerrein. De kavels zijn bestemd voor productie, opslag en verwerking van goederen; groothandel; transport- en distributieactiviteiten. Kleinhandel, horeca en autonome kantoren zijn uitgesloten. Een troef voor de koper is de mogelijkheid om een woning te integreren in het bedrijfsgebouw. Het bedrijventerrein is trouwens CO2-neutraal. De bedrijven moeten groene stroom verbruiken door ofwel zelf groene stroom op te wekken (zonnepanelen) ofwel een contract af te sluiten met een groenestroomleverancier.

Bedrijven die interesse hebben, kunnen contact opnemen met het infoloket van WVI (infoloket [at] wvi.be of 050 36 71 71). 

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!