04/09/2012

Bedrijventerrein Hostede in Alveringem officieel geopend

Het bedrijventerrein Hostede in Alveringem is bouwrijp en werd officieel geopend. 
 Hostede is nagenoeg uitverkocht.

Het terrein heeft een netto verkoopbare oppervlakte van 2,5 ha. De verkoopprijs van de uitgeruste grond was 70 à 75 euro/m².

Volgende 5 bedrijven zullen er zich alvast vestigen: Agridoor (productie van deuren en wanden voor landbouw, voeding, koelcellen), Cardinael (maatwerk, algemeen schrijnwerk), Rosanco (inox- en metaalconstructie), Degroote Hans (mechanisch industrieel onderhoud en herstelling machines, fabricage boegschroeven binnenscheepvaart) en Horecaservice Nevejan (groot- en kleinhandel van horecaproducten). Horecaservice Nevejan is ondertussen gestart met de bouwwerken en zal zijn intrek nemen in het voorjaar van 2013.

Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld met bijzondere aandacht voor duurzame energie. Alle bedrijven die er zich vestigen zijn CO2-neutraal. Dit betekent enerzijds een CO2-neutraal elektriciteitsverbruik d.m.v. aankoop van groene stroom, etc. en anderzijds specifieke voorwaarden wat het E-peil (energie) en K-peil (isolatie) voor de gebouwen betreft. Wvi begeleidt de bedrijven bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen voor hun bedrijf.

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!