20/06/2016

Bedrijventerrein Zandberg in Ingelmunster voor 80% verkocht!

De verkoop van de kavels op het gemengd regionaal bedrijventerrein Zandberg in Ingelmunster loopt als een trein, in een mum van tijd is reeds 80% van de grond verkocht. 

Zandberg  heeft een oppervlakte van bruto XX ha en is uitermate geschikt voor activiteiten als productie, opslag, onderzoek, ... Kleinhandel en autonome kantoren daarentegen zijn niet toegelaten. Het is  bovendien mogelijk om een woning te integreren in een bedrijfsgebouw.
Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld met bijzondere aandacht voor duurzame energie. WVI begeleidt de bedrijven bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen voor hun bedrijf.

In 2012 en 2013 was de zone een bouwwerf. Er is toen gestart met een archeologisch onderzoek, daarna zijn de wegenis- en rioleringswerken uitgevoerd, vervolgens zijn de nutsleidingen voorzien en als laatste stap zijn de groenbuffers aangelegd. Met deze werken is meteen 9,4 ha verkoopbare bedrijfsgrond bouwrijp gemaakt.

Ondertussen is al 7 ha grond verkocht aan 7 bedrijven. Deze bedrijven zijn: Deltracon (weverij), Bouwstoffen Desmet , Stuivenberg (meubelfabriek), Casabull (metaalconstructie), Amalo (productie van machineonderdelen), Bimatra (houtafval), Oriol (vullen van flacons). Een aantal van deze bedrijven hebben al gebouwd, de anderen gaan van start in de komende maanden.

Er lopen nog gesprekken met  2 kandidaat kopers.  Hierdoor is het bedrijventerrein al voor 80% ingevuld.  Er is nog slechts  ca 1,5 ha bouwrijpe bedrijfsgrond beschikbaar.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met WVI  T 050 36 71 71 - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be).

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!