22/11/2011

Bedrijventerreinmanagement in Roeselare krijgt vorm

In Roeselare werkt wvi samen met de stad en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen aan het project bedrijventerreinmanagement. Via dit project, dat ondersteund wordt door het Agentschap Ondernemen, worden de komende jaren enkele gerichte activiteiten georganiseerd om de kwaliteit van de bedrijventerreinen Beveren Noord en Haven Zuid verder te verhogen.

Om ervoor te zorgen dat deze activiteiten aansluiten bij de prioriteiten van de ondernemers, werden zij gevraagd om deel te nemen aan een enquête. De resultaten van de enquête zijn bemoedigend. Over het algemeen blijken de ondernemers immers zeer tevreden over hun vestigingslocatie. Slechts enkele punten worden minder positief beoordeeld en dienen volgens de ondernemers met prioriteit te worden aangepakt. Het gaat hier met name om de bewegwijzering en de netheid van de terreinen. In samenwerking met de bedrijven zal op deze vlakken aan verbetering worden gewerkt, waarbij wvi het voortouw neemt met betrekking tot de bewegwijzering.

De bedrijven lijken hier alvast voor open te staan. 68 procent van de respondenten is voorstander van een structureel overleg met de andere bedrijven. Op inhoudelijk vlak ziet men verder vooral heil in de voordelen van een groepsaankoop energie. Hier biedt de groepsaankoop groene stroom van de POM West-Vlaanderen uitkomst.

 

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!