29/09/2015

Infrastructuurwerken op bedrijventerrein Menenstraat Noord in Geluwe gestart

In samenwerking met het stadsbestuur van Wervik realisteert WVI een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein Menenstraat Noord in Geluwe. De infrastructuurwerken zijn ondertussen van start gegaan.

Het nieuwe bedrijventerrein wordt toegankelijk via de bestaande toegansweg, die wordt doorgetrokken in oostelijke richting. Rondom de nieuwe wegenis kan ongeveer 1 hectare grond effectief worden opgedeeld in bedrijfskavels, die plaats zullen bieden aan 4 à 5 bedrijven. De meeste percelen bevinden zich direct langs de N8 of de N58, belangrijke verkeersaders op het grondgebied van Wervik.

Op het terrein wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd voor enerzijds afvalwater en anderzijds regenwater. Tevens wordt er een collectief waterbufferbekken voorzien, waarin het regenwater van de toekomstige verhardingen op de bedrijfskavels kan worden opgevangen. Op deze manier wordt het regenwater in eerste instantie gebufferd en vervolgens vertraagd afgevoerd naar de Reutelbeek.

Eind april van dit jaar werd de stedenbouwkundige vergunning voor de infrastructuurwerken toegekend. Hierna kon de aanbesteding doorgaan, waarmee de werken werden toegewezen. Als alles volgens plan verloopt dan zullen de werken kort voor de jaarwisseling afgerond zijn.

De percelen worden door WVI verkocht in samenspraak met het stadsbestuur van Wervik. Enkel bedrijven uit Geluwe komen in aanmerking voor vestiging op het terrein.

Bedrijven die interesse hebben in de aankoop van een bedrijfskavel kunnen contact opnemen met het infoloket van WVI - infoloket [at] wvi.be, 050 36 71 71

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!