27/11/2009

KTA en VTI Ieper presenteren hun energieadviezen voor de 'duurzame wijk' in Ieper

Begin oktober kregen de leerlingen Bouw van het VTI en de leerlingen Elektriciteit van het KTA bijzonder bezoek. Wvi en GREEN vzw vroegen hen om, in het kader van het project Schools for Intelligent Energy Use (SIEU), mee na te denken over het energiegebruik in de duurzame wijk die in Ieper zal gebouwd worden. De leerlingen stellen hun adviezen voor tijdens de Energietrefdag van GREEN vzw op 4 december a.s. in het stadhuis van Ieper. 

Jongeren betrekken bij actuele maatschappelijke problemen en hun kennis op het vlak van energiebesparing vergroten, dat is het doel van het Europese project Schools for Intelligent Energy Use. De onderzoeksvraag die de leerlingen voorgelegd kregen, was voor hen het begin van een boeiende zoektocht. Dat hun advies zal meegenomen worden in de uitbouw van de Ieperse duurzame wijk, is natuurlijk bijzonder motiverend.

Wvi is met alle betrokken partners volop bezig met het plannen van de duurzame wijk die in Ieper zal komen.

De leerlingen van het 6e jaar Bouw van het VTI zullen een viertal demonstratiemodellen van een goed geïsoleerde muuropbouw uitwerken. Deze modellen zullen gebruikt worden om de toekomstige bouwers te sensibiliseren en te informeren. In het KTA werken 6e- en 7e-jaars Elektriciteit samen om een advies uit te werken voor een energiezuinige en duurzame verlichting van de openbare gedeelten in de toekomstige wijk (parkeerhavens, groene zones, doorgangen).

Tags

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!