30/06/2015

Nieuw bedrijventerrein Beernem Oost bouwrijp in 2016

Beernem Oost is een lokaal bedrijventerrein met een oppervlakte van 8,7 ha. Het terrein komt ten oosten van het bestaande bedrijventerrein en de ontsluiting zal gebeuren via de Miseriestraat, naar de St-Jorisstraat.

Na de zomer starten de infrastructuurwerken voor de aanleg van de riolering en de wegeniswerken. Daarna worden de nutsleidingen aangelegd en wordt het groen aangeplant. Midden 2016 zal het industriepark bouwrijp zijn. Van de bruto 8,7 ha blijft er netto 6,4 ha beschikbaar voor bedrijvigheid.

De verkoop is reeds opgestart. Het bedrijventerrein is bestemd voor niet-milieuhinderlijke bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen. Detailhandel, transport- en distributiebedrijven zijn echter niet toegelaten. Het is mogelijk om een bedrijfswoning te integreren. De maximale kaveloppervlakte bedraagt 5000 m². De verkoopprijs ligt tussen € 90 en 95 /m². Alle Beernemse bedrijven die zich bij WVI ingeschreven hadden, zijn gecontacteerd en de kavels zijn vastgelegd op maat van hun activiteiten. 

Hierbij is voorrang gegeven aan Beernemse ondernemers die zonevreemd gevestigd zijn of zich moeten herlokaliseren omwille van ingrepen door hogerhand of die uitbreiding zoeken of die een eerste vestiging plannen.

Aan 20 bedrijven is reeds een aankoopoptie verleend. Er lopen nog gesprekken met 3 Beernemse bedrijven. 
Terwijl de infrastructuurwerken in uitvoering zijn, kunnen de bedrijven hun bouwplannen uitwerken. De gronden worden definitief verkocht als het industriepark bouwrijp is. 
Er is nog ca 12 000 m² vrij. 

Bedrijven die interesse hebben, kunnen contact opnemen met het infoloket van WVI (infoloket [at] wvi.be of 050 36 71 71)

 

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!