14/10/2015

Start archeologisch vooronderzoek op toekomstig bedrijventerrein in Moerkerke

Voorafgaand aan de ontwikkeling van het bedrijventerrein in Moerkerke (Damme) wordt er een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd om de eventueel aanwezige restanten uit het verleden te documenteren. Dit gebeurt op voorschrift van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid.

Het toekomstige bedrijventerrein zal bruto ca. 2,8 ha groot zijn en situeert zich langs Moerkerkebrug, recht tegenover de Kalkersstraat. Het gaat om een lokaal bedrijventerrein met kavels die maximum 5.000 m² groot zijn.

Het onderzoek gaat op 15 oktober 2015 van start en zal ongeveer 3 werkdagen duren. De archeologen zullen door middel van parallelle proefsleuven nagaan of er zich op de bewuste terreinen archeologische sporen bevinden. Indien er tijdens deze evaluatiefase interessante sporen aangetroffen worden, zullen er achteraf opgravingen volgen.

Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met het infoloket op infoloket [at] wvi.be (subject: Bedrijventerrein%20Moerkerke%20Damme) (infoloket[at]wvi[dot]be) of 050/36.71.71 of www.wvi.be

 

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!