20/09/2011

Studiedag klimaatadaptatie van 13 september een succes

In het kader van het Europees project Future Cities organiseerde wvi op 13 september een studiedag klimaatadaptatie in Brugge.

Zo'n 80-tal geïnteresseerden van Vlaamse steden en gemeenten, streekontwikkelingsinter-communales, provincies en andere overheden en organisaties kregen een interessant dagprogramma aangeboden. 

Het Vlaamse beleid in opmaak en klimaatscenario's voor Vlaanderen werden toegelicht . Vervolgens kregen de aanwezigen een presentatie over het  Future Cities project en het project De Vloei. Tot slot  werden 2 projecten rond adaptatie voorgesteld, waaronder het hitteonderzoek in de stadsregio Arnhem - Nijmegen.

De reacties van de aanwezigen waren zeer positief. Men vond het programma tegelijkertijd gevarieerd en toch toegespitst op de essentie van adaptatie. Bovendien waren vele aanwezigen enthousiast over de concrete voorstelling van het duurzame stadsuitbreidingsproject De Vloei in Ieper.

De presentaties kunnen via onderstaande linken gedownload worden. 
CcAPAR
De Vloei Ieper
Future Cities
Hitteonderzoek Arnhem
Klimaatadaptatie Vlaams beleid
Klimaatscenario's

Future Cities is een project dat goedgekeurd werd in het Interreg IV B programma Noord-West-Europa. Partners uit Duitsland, Nederland, Engeland, Frankrijk en België werken samen om proactief stedelijke structuren aan te passen aan de onvermijdelijke gevolgen van klimaatverandering. Het project ontvangt zo'n 11 mio € uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!