30/05/2011

Twee toekomstige lokale bedrijventerreinen in Staden goed voor 8 ha industriegrond

Onder grote interesse van lokale bedrijfsleiders en ondernemers stelden wvi en het Stadense gemeentebestuur twee nieuwe lokale bedrijventerreinen voor,  Ter Eike en De Rootputten, samen goed voor 8 ha nieuwe industriegrond.

In het najaar zou het 4,7 ha tellende bedrijventerrein Ter Eike langs de Stadense Nijverheidsstraat in Staden klaar moeten zijn voor ingebruikname. We hopen om tegen eind 2011 met De Rootputten over een 3,9 ha verkoopbaar bedrijventerrein te kunnen beschikken.

Bedrijventerrein Ter Eike is bedoeld voor kleinere bedrijven, een kavel is er maximaal 2.000 m² groot. Het bedrijventerrein De Rootputten is geschikt voor grotere bedrijven met een maximale oppervlakte van 5.000m². Met de realisatie van de twee bedrijventerreinen is er plaats voor 32 tot 50 bedrijven, afhankelijk van de vraag naar oppervlakte.

Een 40-tal bedrijfsleiders waren recent aanwezig op een algemeen infomoment over deze bedrijventerreinen.

In opdracht van de gemeente bekeek wvi ook de mogelijkheid voor een doorgangsgebouw. Een gebouw onderverdeeld in kleinere ruimtes waar startende ondernemers makkelijk terechtkunnen en ruimte kunnen huren. Op beide terreinen is er een perceel voor een dergelijk gebouw. Het gebouw zelf moet nog door een commerciële projectontwikkelaar uitgewerkt worden.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met wvi T 050 36 71 71  - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be)

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!