03/11/2014

Vereenvoudigde en uitgebreide Oproep Winvorm succesvol

Met de oproep wil WinVorm lokale overheden en besturen in West-Vlaanderen ondersteunen in het zoeken naar een goede ontwerper voor hun projecten, om zo de architecturale, landschappelijke en ruimtelijke kwaliteit in de provincie te versterken. De eerste vier oproepen waren een succes. 

Het aanbod is sinds juli van dit jaar dubbel. De Oproep WinVorm is een selectieprocedure gebaseerd op het principe van een architectuurwedstrijd. Deze formule is bedoeld voor stedenbouwkundige studies. Selectie WinVorm, de uitbreiding van Oproep WinVorm, is bedoeld voor heel beperkte studies/ masterplannen/ kleine bouwprojecten of herinrichting publieke ruimte.



Opdrachten voor zowel Oproep Winvorm als Selectie Winvorm worden samen gepubliceerd op de website van de Provincie (Winvorm) waarbij geïnteresseerde ontwerpers uit West-Vlaanderen en de rest van Vlaanderen zich kunnen aanmelden.
De komende oproep wordt gepubliceerd op 23 januari 2015.
In deze nieuwe oproep hopen we opnieuw lokale overheden en besturen te ondersteunen in het zoeken naar een goede ontwerper voor hun projecten. Want alles begint met de selectie van een goede ontwerper.

WinVorm is een samenwerkingsplatform tussen de provincie West-Vlaanderen, de Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Landmaatschappij, Leiedal en wvi. Het doel: steden en gemeenten in West-Vlaanderen advies, informatie en begeleiding aanbieden om kwalitatieve ruimtelijke projecten te realiseren. Daartoe organiseert WinVorm de voorbije 11 jaar lezingen door binnen- en buitenlandse ontwerpers, beleidsmakers en onderzoekers. Die lezingen worden aangevuld met inspirerende studiebezoeken.    

Meer info vindt u hier

Alle info leest u op: http://www.west-vlaanderen.be/oproepwinvorm

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!