06/08/2013

Verkaveling Kapitein Fremault in Lo-Reninge (Pollinkhove) uitverkocht

De verkaveling Kapitein Fremault in Lo-Reninge (Pollinkhove) bestaat in totaal uit 11 kavels; 8 vrije kavels en 3 sociale koopwoningen. Alle 8 vrije kavels werden meteen verkocht op de verkoopavond op 20 juni 2012. Momenteel zijn een 5-tal woningen in opbouw op de vrije kavels. De sociale woonmaatschappij IJzer en Zee 3 zal nog instaan voor bouw van de 3 sociale koopwoningen.

Eerste doelstelling van de verkaveling was het aanbieden van een betaalbaar woonaanbod. Met een gemiddelde verkoopprijs van ca. 120 euro/m² is wvi hier echt wel in geslaagd. Maar niet enkel de bouwgrondprijs is bepalend, de mensen kunnen ook zelf bouwen met een aannemer en architect naar keuze en kunnen indien gewenst ook veel werken zelf uitvoeren, ook dit drukt de kostprijs.

Tweede doelstelling was jonge mensen die een band hebben met de gemeente de kans bieden om in de gemeente te blijven wonen. In overleg met de stad werd beslist een voorrangssysteem uit te werken waardoor mensen die reeds een bepaalde tijd wonen of werken in de gemeente voorrang krijgen bij de toewijzing van de kavels. De gemiddelde leeftijd van de kopers is 28,5 jaar.

Bijkomend voordeel is dat dergelijk project ook een hele dynamiek teweegbrengt voor de lokale economie en nieuwe mensen brengt nieuw leven in de gemeente.

Tags

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!