07/05/2012

Verkaveling Tramstraat in Koekelare feestelijk ingehuldigd

De verkaveling Tramstraat in Koekelare werd op vrijdag 4 mei 2012 ingehuldigd in het bijzijn van de toekomstige bewoners. Wvi realiseerde deze verkaveling in samenwerking met de gemeente Koekelare. De verkaveling situeert zich tussen de Oostmeetstraat, de Stationsstraat en de Ringlaan.

De verkaveling bestaat uit 19 percelen, waarvan wvi 15 percelen te koop heeft gesteld. Op de verkoopavond werden er onmiddellijk 11 van de 15 kavels verkocht. Van de 4 overblijvende kavels zijn er ondertussen nog 3 verkocht en op het laatste lot loopt er momenteel een optie. Op deze percelen kunnen de kopers zelf hun woning bouwen, met een architect en aannemer naar keuze. De overige 4 percelen worden gerealiseerd door de sociale woonmaatschappij IJzer en Zee voor de bouw van sociale koopwoningen.

We kochten de gronden aan in 2009 en 2010, dan volgde in 2011 de goedkeuring van het verkavelingsplan. Het verkavelingsplan werd opgemaakt in samenspraak met de gemeente en voorziet tevens een voetgangers- en fietsverbinding van de Tramstraat naar de Oostmeetstraat. De oppervlakte van de loten die wvi verkocht heeft, bedraagt gemiddeld 523 m² en de prijs/m² bedraagt gemiddeld 155,- EUR. De gemiddelde leeftijd van de kopers is 28 jaar. Voorkeur werd gegeven aan mensen die al een aantal jaren in Koekelare woonden of werkten.

 

Tags

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!