24/03/2010

Werken bedrijfsverzamelgebouw in Tielt gestart

De werken aan het bedrijfsverzamelgebouw in Tielt zijn officieel gestart en zullen binnen 120 werkdagen afgerond zijn. Het bedrijfsverzamelgebouw, dat de mogelijkheid biedt aan bedrijven die weinig grond nodig hebben, een module aan te kopen, wordt gebouwd in Lammersakker op Tielt Noord, in de zone geschikt voor lokale bedrijvigheid. Het gebouw heeft een zichtlocatie ten opzichte van de Ruiseleedsesteenweg.

Een bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw dat uit verschillende modules bestaat die een bedrijf kan kopen. Dit in tegenstelling tot een doorgangsgebouw of een bedrijvencentrum, waar een bedrijf een module tijdelijk kan huren. Doorgangsgebouwen en bedrijvencentra zijn tevens specifiek gericht op starters.

Wvi heeft dit concept ontwikkeld, omdat we vastgesteld hebben dat er een sterke groei is aan kleinschalige lokale bedrijven met een eerder beperkte ruimtevraag. Deze bedrijfjes kunnen veelal niet terecht op de ‘klassieke' bedrijventerreinen omwille van hun beperkte ruimtevraag of eerder beperkte financiële middelen. Door af te stappen van het idee dat elk bedrijf georganiseerd dient te worden op een eigen kavel ontstaan heel wat mogelijkheden tot efficiënt ruimtegebruik. Binnen één kavel kunnen op die manier veel meer bedrijven een plek krijgen, kunnen parkeerplaatsen gemeenschappelijk gebruikt worden, kunnen een gezamenlijke toegang en laad-, los- en overslagzones aangelegd worden. Bij het ontwerp wordt veel aandacht besteed aan duurzame kwaliteit.

Het bedrijfsverzamelgebouw in Tielt bestaat uit 9 modules van ongeveer 300 m². Het is mogelijk om 2 modules te schakelen, indien de koper meer oppervlakte nodig heeft. Het is ook mogelijk om een verdiep van 80 m² in te bouwen, dat gebruikt kan worden voor kantoor of stapelruimte. Het is niet mogelijk om er te wonen. De modules worden in principe casco verkocht. Hierdoor is een verdere afwerking of invulling mogelijk volgens de wensen van de koper. Eén module zal echter volledig afgewerkt worden, met een ingebouwd en afgewerkt kantoor.

Er is reeds interesse van diverse bedrijven, gaande van schildersbedrijven, bedrijven in hout- en metaalverwerking tot zelfs een bedrijf in de voedingssector. Deze gesprekken zijn in een finaal stadium, waardoor nu al meer dan de helft van de modules op plan verkocht zijn.

Kandidaturen kunnen nog steeds ingediend worden bij wvi, Baron Ruzettelaan 35, 8310 Brugge of via Stad Tielt.

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!