11/09/2012

Werken gestart op bedrijventerrein Sappenleen uitbreiding II in Poperinge

Het bedrijventerrein Sappenleen I wordt uitgebreid met een gemengd regionaal bedrijventerrein van 29,2 ha bruto, netto 22,8 ha. De werken voor de realisatie van deze uitbreiding zijn op 6 september  2012 met een symbolische kraanschep van start gegaan.

De oppervlakte van de kavels op deze uitbreiding varieert, er is een 2 ha voor lokale bedrijven met kavels tot 5.000 m². Er wordt eveneens een zone van 3 ha voorzien voor specifieke bedrijven (afvalverwerking met recyclage, verwerking en bewerking van grondstoffen en delfstoffen, sloping en afbraak met opslag of recyclage van bouwstoffen). Het overige gedeelte van de zone is bestemd voor regionale bedrijven, deze kavels zijn minimum 5.000 m² groot.
Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld met bijzondere aandacht voor duurzame energie. Wvi begeleidt de bedrijven bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen.

Van februari tot mei 2011 werd een archeologisch proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Tussen de rookwolken van de fosforgranaten en enkele tonnen munitie uit de Eerste Wereldoorlog werden archeologische sporen ontdekt van de Gallo-Romeinse periode tot en met de late middeleeuwen. Dit betekent dat langs de Sappenleenstraat een continue bewoning aanwezig was vanaf ca. 50 voor Christus tot enkele jaren terug. Vanaf september 2012 wordt via een opgraving op ca. 4 ha dit cultuurlandschap in kaart gebracht. De mogelijke aanwezigheid van Karolingische nederzettingssporen zou voor deze streek een eerste licht werpen op de landelijke bewoning in de vroege middeleeuwen.

De verkoop wordt opgestart met een collectief infomoment in februari 2013. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich steeds richten tot  wvi, infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be.)

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!