11/04/2012

wvi begeleidt stad Tielt bij de oproep stadsvernieuwing 2012 'Thuis in de stad'

De stad Tielt diende bij de Vlaamse overheid eind maart 2012 een project in binnen de oproep Stadsvernieuwing 2012 - ‘Thuis in de stad'. Het gaat om het project Masterplan Kortrijkstraat (o.a. ex-Collegesite).  Het beoogde doel is het bekomen van projectsubsidies voor de realisatie van dit kernversterkend publiek-private samenwerkingsproject. Wvi hielp dit masterplan mee tot stand komen en schreef samen met de stad Tielt het aanvraagdossier uit.

Via diverse overlegmomenten tussen het stadsbestuur, de stadsdiensten en wvi, werden de krijtlijnen, programmatorisch en ruimtelijk, van het project  uitgezet en neergeschreven. Ook de procesarchitectuur werd samen met de stad uitgewerkt en verfijnd.
Het project vertrekt vanuit de visie van de stad om Tielt als toeristisch‐recreatief product opnieuw op de kaart te zetten, haar regioverzorgende rol te versterken en de historische waarde van de site te valoriseren.

Om dit te bereiken wordt volop de kaart getrokken van kernversterking, waarbij dit project een belangrijke schakel in een integrale vernieuwing van de stadskern vormt.
Op de projectsite komt een multifunctioneel project, waarbij wonen, winkelen, diensten, horeca, schoolfuncties, recreëren en parkeren georganiseerd worden rond een kwalitatief nieuw publiek domein, bestaande uit het uitgebreid stadspark (annex kloostertuin)  en een stedelijk plein.

Tags

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!