05/09/2014

WVI onderzoekt mogelijkheden van een warmtenet voor de Suikerfabriek te Veurne

Wvi staat in voor de herontwikkeling van de site tot een duurzaam nieuw stadsdeel voor de stad Veurne. Een van de facetten hierbij betreft de toekomstige energievoorziening voor de nieuwe woonwijken en bedrijfskavels. Herbruik van beschikbare restwarmte via warmtenetten is daarbij één van de (voor onze regio)  nieuwe concepten op het vlak van hernieuwbare energievoorziening.

In  voorbereiding van de herontwikkeling van de suikerfabrieksite heeft WVI een energiestudie laten uitvoeren om na te gaan of de potentie aanwezig is om restwarmte van aanwezige bedrijven op het naburige bestaande bedrijventerrein te gaan benutten. De studie toont dat er potenties aanwezig zijn en dat het mogelijk is een warmtenet te realiseren.

Geïnteresseerden  in de mogelijke aanleg en exploitatie van zo'n warmtenet kunnen bij wvi de resultaten van de studie opvragen.

Voor de opmaak van de studie kon wvi beroep doen op ondersteuning vanuit het project ACE, Answers to the Carbon Economy; een Europees project uit het grensoverschrijdend programma 2 Zeeën. Voor meer informatie over ACE

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!