23/09/2010

Wvi werkt mee aan richtlijnenbundel voor bewegwijzering op bedrijventerreinen

Op veel bedrijventerreinen laat de bewegwijzering te wensen over. Er is maar zelden sprake van een centraal gecoördineerd initiatief, waardoor de bewegwijzering vaak onvolledig is en verouderde informatie weergeeft. Om deze problematiek op te lossen is wvi enkele jaren geleden gestart met het project BISY (Bedrijven Informatie en Signalisatie sYsteem). In het kader van dit project werd er een vernieuwend en intelligent systeem ontwikkeld voor interne signalisatie op bedrijventerreinen. Inmiddels werd dit systeem op meer dan twintig bedrijventerreinen geïmplementeerd.

Ook in de rest van Vlaanderen is de bewegwijzering van bedrijventerreinen vaak niet goed. Elke stad, gemeente of ontwikkelaar van bedrijventerreinen organiseert de bewegwijzering grotendeels naar eigen inzicht. Daar komt bij dat veel bedrijven voorstander zijn van een persoonlijke bewegwijzering. Dit leidt tot onoverzichtelijke situaties, met de nodige verkeersproblemen als gevolg.

Om aan deze problematiek een einde te maken probeert het Vlaams Instituut voor Mobiliteit alle betrokkenen ervan te overtuigen dat een uniforme signalisatie voor Vlaanderen de beste oplossing is. Hiervoor werd er een uitgebreide richtlijnenbundel ontwikkeld voor bewegwijzering op bedrijventerreinen. De ervaringen die wvi heeft opgedaan met het project BISY staan mede aan de basis van de richtlijnenbundel.

Geïnteresseerden kunnen de richtlijnenbundel vanaf 25 oktober 2010 opvragen bij het Vlaams Instituut voor Mobiliteit: www.vim.be.

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!