21/05/2024

Nieuw woonproject in Zandvoorde maakt werk van betaalbaar en energiezuinig wonen

Langs de Stationsstraat in Zandvoorde lanceren WVI en de stad Oostende 5 nieuwbouwwoningen. “Het project is een schoolvoorbeeld van kwaliteitsvol verdichten en een absolute must als we aan de toenemende woningvraag willen voldoen”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI. “Om het extra woonaanbod betaalbaar te houden, wordt de grond - naast de klassieke verkoopformule - ook in erfpacht aangeboden. ” 

“Samen met de stad zijn we op zoek gegaan naar de gewenste situatie voor het stuk bouwgrond”, gaat Geert Sanders van start. “Zo vinden we het belangrijk om de overgang naar fossielvrij verwarmen mee vorm te geven. Met energiezuinigheid als belangrijke voorwaarde hebben we een oproep naar bouwpromotoren gelanceerd. Daarbij kwam Bouwonderneming Catteeu uit Lo-Reninge als beste uit de bus met een zuinig verwarmingssysteem met warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.” 

“Onze nieuwbouwwoningen bieden een perfecte mix van comfort, moderniteit en rust”, aldus Hans Catteeu. “Elke woning beschikt over drie ruime slaapkamers en maar liefst twee badkamers. Er is nog een veelzijdige vierde ruimte die naar eigen wens kan worden ingericht als thuiskantoor, extra slaapkamer of opslagruimte. Ook beschikt iedere woning over een garage met uitweg en bergruimte, achteraan de tuin. Deze energiezuinige woningen worden telkens voorzien van zonnepanelen en verwarming op warmtepomp. Het ontwerp gebeurde in samenwerking met Nest architecten.”

Door de grond naast de klassieke verkoopformule ook in erfpacht aan te bieden, wil WVI de drempel verlagen om een nieuwbouw te kopen (en te verhuren). In ruil voor een jaarlijkse ‘pacht’ krijg je het genotsrecht van een stuk grond. Zo wordt de aankoop van het vastgoed dat op dat stuk grond staat, een stuk goedkoper aangezien je de grond niet mee koopt. Met deze formule willen we betaalbaar wonen blijven waarborgen.

Interesse? 

Neem alvast een kijkje op de projectwebsite via www.catteeu.eu/te-koop/nieuwbouwwoningen-zandvoorde.

Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 058 31 61 50 of e-mail verkoop [at] catteeu.eu (verkoop[at]catteeu[dot]eu)

e-zine

Blijf op de hoogte
van toekomstige projecten

Wil je als eerste geïnformeerd worden bij een nieuw project in jouw

gemeente of regio. Schrijf je in op onze wachtlijst!