08/02/2010

Al 18 wvi-bedrijventerreinen uitgerust met nieuwe bewegwijzering

Wvi heeft de taak op zich genomen om op de door haar gerealiseerde bedrijventerreinen een uniforme bewegwijzering uit te werken en te onderhouden. Hiermee komt ze tegemoet aan de vragen van bedrijven die ofwel moeilijker te vinden zijn of vaak de weg moeten uitleggen. Met het uniforme concept wil wvi ook een einde maken aan de vele verschillende systemen die er momenteel bestaan en wenst ze de bedrijventerreinen op te waarderen. 

Eind 2009 werden de bedrijventerreinen Menen Oost, Torhout Noord en Wingene Hille voorzien van signalisatieborden volgens dit bewegwijzeringconcept. In februari 2010 staan de twee terreinen in Lichtervelde (Mortelput en Kwakkel) en de terreinen in Ledegem (Vierschaere en Lindeke) op het programma en daaropvolgend Menen Grensland en 3 terreinen in Wervik.

Binnenkort worden deze bedrijventerreinen eveneens voorzien van een tijdelijk infopaneel waarop het bedrijventerrein in zones wordt ingedeeld en een lijst van de bedrijven met hun zone wordt weergegeven. Deze infozone wordt in het voorjaar verder uitgerust met een parkeerstrook en eind 2010 met de definitieve infozuil.

Deze uniforme bewegwijzering werd eerder geplaatst op 15 bedrijventerreinen van wvi:  in Tielt, Izegem, Diksmuide, Kortemark, Houthulst, Oostkamp (Ruddervoorde), Ruiselede, Ieper, Veurne, Ichtegem en Oudenburg. In 2010 zullen een 20-tal bedrijventerreinen met deze bewegwijzering uitgerust worden.