13/04/2016

Archeologisch onderzoek op toekomstig bedrijvenpark Beveren-Onledebeek in Roeselare

Eind vorig jaar werd een archeologisch proefsleuvenonderzoek uitgevoerd op de gronden van het toekomstige bedrijvenpark Beveren-Onledebeek. Hierbij werden diverse sporen gevonden van menselijke aanwezigheid, daterend uit de Romeinse periode en de middeleeuwen. Vanaf 25 april 2016 worden deze sporen verder onderzocht via opgravingen op het terrein. De opgravingen zullen circa 6 weken duren.

Tegelijkertijd met het archeologisch onderzoek gaan ook de infrastructuurwerken voor de realisatie van het bedrijvenpark van start. Het bevel van aanvang werd bepaald op 2 mei 2016. Voor de ontwikkeling van het bedrijvenpark werkt WVI samen met Global Development Solutions uit Oostkamp, dat eveneens gronden in eigendom heeft in het gebied.

Voor specifieke vragen over het archeologisch onderzoek kunt u contact opnemen met de heer Willem Hantson van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst RADAR via willem [at] bieradar.be of op (0497 48 18 40). De vorderingen en resultaten van het onderzoek kunnen gevolgd worden op www.bieradar.be/projecten.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een stuk grond kunnen vrijblijvend contact opnemen met het infoloket van WVI – infoloket [at] wvi.be (subject: Bedrijvenpark%20Beveren-Onledebeek) (infoloket[at]wvi[dot]be) of 050 36 71 71.