14/05/2014

Archeologisch vervolgonderzoek op bedrijventerrein Bundingstraat in Ruiselede

Vanaf 2 juni tot begin september van dit jaar zal BAAC het terrein tussen de Bundingstraat, Kapellestraat, Poekestraat en de N37 (Aalterstraat) opgraven. Het gebied van 7 ha bleek tijdens het proefsleuvenonderzoek, uitgevoerd in het voorjaar van 2013, uitzonderlijk rijk aan sporen uit de metaaltijden en vooral Romeinse periode. Deze sporen zullen nu tijdens de opgraving volledig worden onderzocht om zo het terrein vrij te maken voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein door wvi. Met een team van acht archeologen en een kraan gespecialiseerd in dit soort onderzoek zal het oppervlak in repen van 20 meter breed systematisch onderzocht worden.

Ondertussen is wvi  gestart met het infrastructuurdossier en wordt het bouwvergunningsdossier voorbereid.

Het toekomstig  bedrijventerrein heeft een bruto oppervlakte van 10 ha, de kavels zijn er max. 5000 m² groot, perfect geschikt voor lokale bedrijvigheid (aannemers, schrijnwerkers, schilderbedrijven, metaalbewerkers, etc.).  We kunnen dus een 25 tot 50-tal bedrijven een nieuwe locatie aanbieden. Het is de bedoeling om bouwrijpe kavels aan  te bieden in 2015. Het bedrijventerrein zal via één ontsluitingspunt aantakken op de N37, zodat het vrachtverkeer niet door het centrum zal passeren.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met het infoloket - T 050 36 71 71 - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be). De bedrijven worden op de hoogte gebracht over het verdere verloop van de ontwikkeling.