26/03/2012

Archeologisch vooronderzoek op het bedrijventerrein Roeselare West Noord

Ter voorbereiding van de realisatie van het wvi-bedrijventerrein Roeselare West Noord is  maandag 26 maart 2012 een archeologisch vooronderzoek gestart aan de Bietstraat en Oostnieuwkerksesteenweg.

Door middel van langgerekte proefsleuven zal men een blik in de bodem werpen en op basis hiervan het archeologisch potentieel van het plangebied achterhalen en vaststellen of er zich sporen uit een ver verleden bevinden. Indien dit het geval blijkt te zijn, zal er een archeologische opgraving volgen om deze sporen aan een grondiger onderzoek te onderwerpen. De nabijheid van de Mandel is niet geheel onbelangrijk, aangezien in het verleden al heel wat archeologische vondsten in de buurt van deze waterloop werden gedaan.

Archeologen van het Ghent Archaeological Team (GATE bvba) zullen ongeveer een maand met het vooronderzoek bezig zijn. De vorderingen en resultaten van het veldwerk kunnen ondermeer gevolgd worden op de website van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) TERF: www.projectverenigingterf.be.

Het regionaal bedrijventerrein Roeselare West Noord is een 18 ha groot en zal ruimte bieden aan een 30-tal bedrijven. Verwacht wordt dat het terrein tegen 2014 bouwrijp zal zijn.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met wvi - T 050 36 71 71  - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be).

Tags