26/01/2012

Archeologische vooronderzoeken op toekomstige verkaveling en uitbreiding bedrijventerrein van wvi in Ledegem

Naar aanleiding van de geplande uitbreiding van het lokaal bedrijventerrein Vierschaere langs de Nijverheidslaan en de realisatie van een woonverkaveling langs de Boomlandstraat in Ledegem zullen de komende weken in opdracht van wvi 2 archeologische vooronderzoeken worden uitgevoerd.

Archeologisch gezien is Ledegem nog onbekend terrein, doordat er  voordien nog of quasi nooit archeologisch onderzoek werd uitgevoerd.  Mogelijk zal dit onderzoek een betere kijk geven op het ontstaan van Ledegem en haar verste verleden.

Het archeologisch vooronderzoek vormt de eerste stap naar de verdere ontwikkeling van beide terreinen. De onderzoeken worden aansluitend op elkaar uitgevoerd en zullen ongeveer één maand duren.

Het  5 ha groot bedrijventerrein  zal ruimte bieden aan een 15-tal bedrijven. Verwacht wordt dat het terrein tegen 2013 bouwrijp zal zijn.

Het woonproject Boomlandstraat zal gerealiseerd worden in verschillende fases. Fase 1 zal voor wvi bestaan uit 16 loten bouwgrond, waarvan 15 halfopen en 1 open bebouwing. De verkoop zal vermoedelijk plaatsvinden in 2013. Afhankelijk van de aantoonbare woonbehoefte in de toekomst, zullen er bijkomende fases gerealiseerd worden, goed voor nog eens een 40-tal woongelegenheden.

Voor meer informatie kan men terecht bij de dienst verkoop - 050 36 71 71 of via onze website - www.wvi.be.

Tags