29/04/2013

Bouwwerken Werkplus in Waregem van start

Wvi realiseert voor het OCMW van Waregem in bedrijvenpark Transvaal het bedrijfsgebouw Werkplus, de toekomstige thuishaven van bedrijven in de sociale diensteneconomie (Strijkijzer, Veloods en DieNaMo) uit Waregem. Ook de bijhorende infrastructuur en groenaanplanting neemt wvi voor haar rekening. Op vrijdag 26 april  2013 werd de symbolische eerste steen gelegd van dit project.

Het OCMW van Waregem doet beroep op onze expertise en ervaring om dit bouwproject te realiseren. We hebben het OCMW begeleid in de opmaak van een projectdefinitie (inhoud, budget,  ambitieniveau, technieken). Een complex project sturen en beheren is één van onze competenties. We doen dit met een multidisciplinair team van experten.

Wvi heeft daarenboven ook een netwerk en ervaring met diverse stakeholders (aannemers, architecten, vergunningsverlenende overheden, ...). Dankzij de raamcontracten kunnen bepaalde opdrachten (bodemonderzoek, veiligheid coördinatie, EPB, etc.) heel snel en efficiënt uitgevoerd worden. In 2012 was de bouwvergunning binnen, werd het ontwerp verder technisch uitgewerkt en werd de aanbestedingsprocedure afgerond. En nu zijn de bouwwerken gestart.

Het project Werkplus is een uniek project gezien het een mix van meerdere diensten (strijkatelier, burelen, magazijn, fietsherstelplaats) moet huisvesten, rekening houdende met de respectievelijke werkprocedures, wetgeving, technische eisen, de werknemers, leveranciers en klanten. Het was een mooie uitdaging om dit verhaal te vertalen in een industrieel gebouw.  Daarnaast is coördinatie, communicatie, planning en budgetcontrole van cruciaal belang om dergelijk complex project in goeie banen te leiden.  En daarin zullen wij het OCMW verder ondersteunen tot alles afgewerkt is.

Tags