26/08/2014

Infrastructuurwerken gestart op nieuw bedrijventerrein Ten Barne in Koekelare

Op 26 augustus 2014, is in Koekelare de officiële start gegeven van de werken voor een nieuw CO2-neutraal bedrijventerrein langs de Barne- en Hovaerestraat.

Het bedrijventerrein Ten Barne is 3 ha groot, we hopen er een 10-tal bedrijven een nieuwe vestigingsplaats te kunnen aanbieden. Naast percelen voor bedrijven is er ook een perceel voorzien voor gemeenschapsvoorzieningen, waar onder meer een nieuw gemeentelijk containerpark zal gehuisvest worden.

Het lokaal bedrijventerrein Ten Barne met percelen die max. 5.000 m² groot zijn, is uitermate geschikt voor KMO-bedrijven zoals een aannemer, schrijnwerker, loodgieter, enz. Kleinhandelsactiviteiten zijn niet toegelaten. 
Een troef voor de koper is dat er een woning geïntegreerd kan worden in het bedrijfsgebouw.

Wvi ontvangt voor dit terrein subsidies van de Vlaamse Overheid in het kader van het besluit van de Vlaamse regering  houdende subsidiëring van bedrijventerreinen, waardoor dit terrein een CO2-neutraal bedrijventerrein wordt. Alle bedrijven op dit terrein dienen een groen elektriciteitsverbruik  te realiseren. Dit kunnen ze op verschillende manieren tot stand brengen door bv. zelf groene stroom op te wekken en/of een groen contract aan te gaan met een elektriciteitsleverancier. Om de bedrijven in dit CO2-neutraalverhaal te  ondersteunen biedt wvi gratis energieadvies op maat van het bedrijf en begeleidt wvi de kopers vanaf de ontwerpfase van hun eigen bouwplannen.

De werken worden uitgevoerd door de aannemer RTS.
Het is de bedoeling om bouwrijpe percelen te kunnen aanbieden tegen medio 2015. De verkoopprijs bedraagt € 110/m².

Terwijl de infrastructuurwerken nog in uitvoering zijn, zal de verkoop reeds worden opgestart. Hiervoor wordt een infomoment georganiseerd voor de kandidaat-kopers op 2 oktober in het cultureel centrum in Koekelare, Sint-Maartensplein 15b.    
Geïnteresseerde bedrijven kunnen vrijblijvend contact opnemen met ons infoloket via  infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) of T 050 36 71 71.