20/04/2012

Lokaal bedrijventerrein Lichtervelde Stegen Akker in verkoop

De verkoop van bedrijventerrein Stegen Akker is van start gegaan. Het bedrijventerrein, dat gelegen is in het centrum van Lichtervelde, heeft een totale oppervlakte van ongeveer 11.700 m².

Stegen Akker wordt ontsloten via de Stegelstraat en is bedoeld voor kleinschalige, lokale bedrijven. De toegelaten activiteiten variëren van productie en opslag tot onderzoek. Transportbedrijven, handel, horeca en autonome kantoren zijn daarentegen niet toegelaten.

Op het terrein worden vooral kleine kavels voorzien op maat van de geïnteresseerde bedrijven. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om een bedrijfsverzamelgebouw in te passen. Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit verschillende modules, waarvan een bedrijf er één of meerdere kan aankopen. Deze formule vormt een kwalitatieve oplossing voor bedrijven die maar een beperkte oppervlakte nodig hebben.

Op dinsdag 17 april is de verkoopfase gestart met een collectieve infoavond voor de geïnteresseerde bedrijven. Tijdens deze avond kwamen vooral de voorwaarden waaraan de bedrijven moeten voldoen om zich op het terrein te kunnen vestigen aan bod. De volgende stap vindt plaats op donderdag 10 mei, wanneer de individuele gesprekken met de kandidaat-kopers doorgaan. 

Bedrijven met interesse om zich op het nieuwe terrein te vestigen, kunnen contact opnemen met het infoloket van wvi via infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) - T 050 36 71 71.