02/06/2016

Nieuw bedrijventerrein Monnikenhoek in Veurne bouwrijp tegen zomer 2017

Begin mei 2016 zijn de infrastructuurwerken gestart op het gemengd bedrijventerrein Monnikenhoek in Veurne. Deze werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen, de eerste bouwrijpe percelen worden verwacht tegen de zomer van 2017.

Het toekomstig bedrijventerrein heeft  een bruto te ontwikkelen oppervlakte van 26,8 ha. Er zal ca 21,4 ha, inclusief wegenis en buffering, ontwikkeld worden voor regionale bedrijvigheid (percelen > 5000m²). Deze kavels zijn bestemd voor bewerking en verwerking van grondstoffen; productie, bewerking en verwerking van goederen; onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten; logistiek en groothandel; opslag, productie en verwerking in open lucht. Er wordt gestreefd naar een kwalitatief bedrijventerrein met bedrijven die extra aandacht besteden aan de vormgeving van het bedrijfsgebouw. In de zone voor regionale bedrijvigheid is ca 5 ha voorzien voor ruimtebehoevende activiteiten zoals bv afvalverwerking, slibverwerking, aannemers, grondwerkers.

2,5 ha wordt ingericht als architecturale, landschappelijk kwalitatieve zone voor grootschalige kleinhandel en op de resterende 2,9 ha wordt lokale bedrijvigheid (percelen < 5000m²) voorzien.

De uitgifte van de percelen wordt na de zomer van 2016 reeds opgestart worden met een infomoment naar de kandidaat kopers toe.  Geïnterresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden via infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be)