24/09/2009

Sociaal Huis op wvi-verkaveling Heulebrug officieel geopend

Op zaterdag 19 september werd in de wvi-verkaveling Heulebrug het Sociaal Huis officieel in gebruik genomen.

De verkaveling Heulebrug werd gerealiseerd volgens de principes van New Urbanism. New Urbanism is een stedenbouwkundige visie op het creëren van kwalitatieve leefomgevingen. Dit zijn woonbuurten met meer dan wonen alleen, maar ook met winkels, publieke functies zoals cafés en bistro's en andere dagdagelijkse kleinschalige activiteiten op wandelafstand. Dit zijn leefomgevingen waarin de menselijke schaal bepalend is en waar de publieke ruimte zorgvuldig vormgegeven wordt met aandacht voor samenhangende architectuur met een karaktervolle identiteit, levendige straten die uitnodigen tot wandelen en fietsen en daardoor de sociale cohesie helpen bevorderen.

De prachtige woonwijk is volledig uitverkocht en de meeste woningen zijn gebouwd.  Het masterplan voorzag voor deze wijk ook een publieke functie, wat met de inplanting van het Sociaal Huis  gerealiseerd werd.

Het Sociaal Huis is gevestigd in het centrale gebouw met z'n opvallende toren en integreert zowat alle sociale dienstverlening in Knokke-Heist op één makkelijk bereikbare plaats. Verder zijn ook het OCMW, het Samenwerkingsinitiatief Thuiszorg Oostkust, de Werkwinkel Nu, de kantoren van de sociale huisvestingsmaatschappij T' Heist Best en het Sociaal Verhuurkantoor Woonwinkel Knokke-Heist in dit gebouw gehuisvest.

Tags