01/10/2014

Specifieke zone voor autohandel in Izegem

De autohandelszone is een zone specifiek voor bedrijven met als hoofdactiviteit groot- en kleinhandel in voertuigen en onderdelen evenals herstellen van auto's, vrachtwagens en moto's. De infrastructuurwerken voor deze specifieke autohandelszone in Izegem zijn officieel van start gegaan.

De zone is bruto 4,7 ha groot en wordt begrensd door de Ambachtenstraat, de bebouwde percelen langs de Krekelmotestraat, de Heibrugstraat en de Mentenhoekstraat. 
Belangrijk bij deze ontwikkeling is de commerciële ligging. De zone is vlot bereikbaar via E403 | N36, met inrit via de Ambachtenstraat. De autohandelszone paalt aan twee andere koopcentra, namelijk Top Interieur en het FrunPark die van dezelfde ontsluiting gebruik kunnen maken.

De infrastructuur in de autohandelszone is maximaal afgestemd op de doelgroep die men voor ogen heeft. Zo wordt een overrijdbare strook voorzien, zodat laden en lossen efficiënt kan verlopen. Hierdoor kunnen de private kavels maximaal ingericht worden voor de eigen activiteiten. 

Voor deze ontwikkeling wordt beroep gedaan op subsidies van het Agentschap Ondernemen. Dit betekent dat de bedrijven CO2 neutraal moeten zijn wat het elektriciteitsverbruik betreft. Wvi zal de bedrijven begeleiden bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen.

De infrastructuurwerken zullen een klein jaar duren. Daarna worden de nutsleidingen aangelegd en de groenbuffer aangeplant. Het terrein zal begin 2016 bouwrijp zijn. Er zal ca 30 000 m² verkoopbare grond beschikbaar zijn. We hopen om 10 à 12 bedrijven een plaats te kunnen bieden. De verkoopprijs bedraagt 100 €/m².

De verkoop van de zone wordt volgend jaar opgestart. Nieuwe kandidaten kunnen zich melden bij wvi, infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be). De minimale kavelgrootte bedraagt  1500 m².