21/11/2011

Symposium: historische ecologie in Vlaanderen en Nederland

Op 16 december 2011 vindt in Diksmuide een symposium plaats naar aanleiding van de uitgave van het boek: ‘De broeken van de IJzer- en de Handzamevallei'.

Historische ecologie is de wetenschap die op zoek gaat naar de vroegere fauna en flora en het beheer dat daaraan ten grondslag lag. Interviews zijn een belangrijke methode in de historische ecologie.

Op het symposium komen in de voormiddag drie sprekers aan bod. Joël Burny, auteur van een historische ecologie in de Belgische Kempen, heeft het over interviewmethodes bij het bevragen van ouderen. Chris de Bont van Alterra, Wageningen vertelt over zijn onderzoek in het Hollandse kustgebied. Arnout Zwaenepoel (wvi), hoofdauteur van het boek ‘De broeken van de IJzer- en Handzamevallei' vertelt de relevantie van zijn onderzoek voor het natuurbehoud in de circa 700 ha door het Agentschap voor Natuur en Bos beheerde gronden in dit gebied. In de namiddag  volgt een boottocht op de IJzer tussen Diksmuide en Knocke, met toelichting over de broeken.

Praktisch: vrijdag 16 december 2011 van 9u30 tot 16u00. Muziekclub 4AD, Kleine Dijk 57, 8600 Diksmuide (op wandelafstand van het treinstation Diksmuide). Wie met de wagen komt kan gratis parkeren op randparking P3/Noord, Beerstblotestraat 6, 8600 Diksmuide.

De deelnameprijs voor dit symposium bedraagt 75 euro. In deze prijs is een exemplaar inbegrepen van het boek over de broeken van de IJzer- en Handzamevallei. Vooraf inschrijven is verplicht en gebeurt via http://www.inverde.be/cursus.php?id=1903

 

Tags