07/10/2015

Warmtenet op het bedrijventerrein Ovenhoek Roeselare - Start infrastructuurwerken

Doorheen het bedrijventerrein Ovenhoek in Roeselare wordt een uniek warmtenet met restwarmte van de Mirom aangelegd. Een bedrijf kan hierdoor aansluiten op het warmtenet in plaats van op het aardgasnet. Gezien er bij een warmtenet gewerkt wordt met een warmtewisselaar, dient het bedrijf geen ketel en schouw meer te plaatsen. Hierdoor komt de initiƫle aansluitkost lager uit dan een klassieke aansluiting op aardgas. Dit is dus vooral interessant voor bedrijven met een grote warmtevraag. Dit kan zowel proceswarmte of ruimteverwarming zijn.

Wie meer informatie wenst over warmtenetten is van harte uitgenodigd naar de infosessie Win win met warmte op dinsdag 13 oktober 2015 vanaf 18 u in het Huis van de Voeding in Roeselare.

Begin oktober 2015 start de aannemer met de infrastructuurwerken. De percelen zullen bouwrijp zijn in de loop van 2016. Terwijl de infrastructuurwerken in uitvoering zijn, zal de verkoop opgestart worden. U wordt hiervan op de hoogte gebracht. 

Deze zone is bestemd als gemengd regionaal bedrijventerrein. De toegelaten activiteiten variƫren van productie, opslag en verwerking van goederen tot onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Kleinhandel en autonome kantoren daarentegen zijn niet toegelaten. Het is mogelijk om een woning te integreren in de bedrijfsgebouwen. De kavels worden op maat van de bedrijven vastgelegd.

Bedrijven die interesse hebben in de aankoop van een bedrijfskavel kunnen contact opnemen met het infoloket van WVI - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be), 050 36 71 71