23/03/2010

Woonproject voor kansarmen en senioren in Brugge plechtig geopend

Op 23 maart is het sociaal woonproject langs de Oude Oostendse Steenweg te Brugge plechtig geopend. Er werden 5 woningen en garages gebouwd voor senioren en kansarmen vlakbij het OCMW van Brugge. Deze woongelegenheden werden door wvi, in opdracht van het OCMW van Brugge, gerealiseerd. Het OCMW van Brugge wil hiermee het aanbod aan kleinere, betaalbare huurwoningen uitbreiden.

Wvi treedt bij dergelijke woonprojecten op als projectcoƶrdinator: wij stellen een architect, een EPB verslaggever, een aannemer en veiligheidscoƶrdinator aan. Wij vragen ook de subsidies aan, begeleiden de aanvraag van de bouwvergunning en leggen de nodige contacten met de nutsmaatschappijen. Na de voorlopige oplevering van de bouwwerken, worden de woningen verkocht aan het OCMW of de gemeente die dan verder instaat voor het beheer en de verhuur van de woningen.

De voorbije jaren heeft wvi bijna 200 gelijkaardige woningen in haar werkingsgebied op dergelijke wijze gerealiseerd en was dus niet aan haar proefstuk toe.

Tags