15/03/2012

Wvi op Trefdag voor lokale besturen

Op 29 maart 2012 vindt in Gent de zevende editie plaats van de Trefdag voor lokale besturen. Dit keer staat Trefdag in het teken van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen en vooral van de volgende beleidsperiode. Het programma is opgebouwd rond negen centrale thema's, die in deze periode veel aandacht zullen vragen van de lokale besturen. Het gaat onder meer om duurzame ontwikkeling, economie en investeren in de publieke ruimte. Kortom, thema's die ook een belangrijke rol spelen binnen de activiteiten van wvi.

Voor elk van de thema's krijgen de bezoekers van de Trefdag een veelvoud aan inspirerende praktijkvoorbeelden en toekomstvisies voorgeschoteld. Ook wvi levert een bijdrage aan het programma. Samen met Intercommunale Leiedal, wordt het project BISY (Bedrijven Informatie en Signalisatie sYsteem) toegelicht op de praktijkmarkt economie.

BISY is een vernieuwend systeem dat specifiek ontwikkeld werd voor de bewegwijzering van bedrijventerreinen. Met BISY wordt er afgestapt van de individuele naambordjes per bedrijf, die bedrijventerreinen vaak een rommelige aanblik geven. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van uniforme wegwijzers en een digitaal systeem, dat op de bedrijventerreinen geraadpleegd kan worden via informatiezuilen. Verspreid over de provincie West-Vlaanderen wordt dit systeem momenteel al op 35 bedrijventerreinen toegepast. Hiermee groeit BISY in snel tempo uit tot de nieuwe standaard voor bewegwijzering op bedrijventerreinen.

De ontwikkeling van BISY werd mee ondersteund door de Europese Unie (EFRO: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en de Vlaamse overheid (VIA: Vlaanderen in Actie en het Agentschap Ondernemen). 

Wvi biedt op de Trefdag ook een kijk op een aantal vernieuwende lokale projecten op het platteland. In ‘tien om te zien' worden lokale bestuurders uitgenodigd om op stap te gaan en inspiratie op te doen voor hun dromen rond meer kwaliteit in de gemeente. Tien kleine inspirerende realisaties passeren de revue. Stuk voor stuk een streling voor het oog.

Meer informatie over de Trefdag vindt u op www.trefdag.be

Tags