01/10/2024

Microsoft Power Platform voor beginners

Het Microsoft Power Platform is een centraal platform van waaruit je apps en websites kunt bouwen, automatiseren, data analyseren en nog veel meer. WVI experimenteerde via een studentensamenwerking met het Power Platform van Microsoft. Vooral de componenten Power Pages (voor het lanceren van publieke websites), Power Apps (voor het bouwen van zakelijke applicaties) en Power Automate (voor het automatiseren van workflows) werden in 2024 verkend op het vlak van mogelijkheden, moeilijkheidsgraad en licenties.

Meer en meer medewerkers van steden en gemeenten gingen ondertussen zelf aan de slag met het platform. Het Power Platform is namelijk vrij toegankelijk (afhankelijk van de beschikbare licenties) en biedt zich aan als een 'low-code' platform. Dit betekent dat er geen diepgaande technische kennis vereist is om toepassingen te bouwen (hoewel dit afhangt van de complexiteit van de gewenste oplossing).

Lerend Netwerk

WVI sloot zich aan bij partners IOK en VVSG om een lerend netwerk te creƫren en anderen te ondersteunen in het optimaal benutten van het platform. Tijdens een eerste bijeenkomst vroegen we de talrijk aanwezige deelnemers naar hun leerwensen, ambities en manieren waarop we elkaar konden helpen. Er was veel enthousiasme om van elkaar te leren, samen tools te ontwikkelen en opleidingen te organiseren.

Wil je meer weten of deelnemen aan een van de volgende sessies? Neem dan contact op met Ward Steeman bij WVI.

Ward Steeman
Projectverantwoordelijke IT en smart cities