Ledegem Boomlandstraat fase 2 in verkoop
16/09/2024

Woonproject Boomlandstraat in Ledegem lanceert tweede fase verkoop

WVI en het lokaal bestuur Ledegem lanceren de verkoop van de tweede fase van het woonproject Boomlandstraat. “De 16 bouwkavels van de eerste fase gingen alvast snel de deur uit”, zegt burgemeester Bart Dochy. “Grote troef is de centrale ligging in het hartje van Ledegem vlakbij alle nodige voorzieningen. Bovendien krijgen inwoners die willen verhuizen of mensen die in Ledegem werken voorrang.” 

Op zoek naar rust, natuur en een bruisend verenigingsleven? Dat ben je in Ledegem aan het goede adres. Samen met het lokaal bestuur realiseert WVI langs de Amberlaan opnieuw 8 bouwkavels voor halfopen bebouwing. “Met een gemiddelde oppervlakte van 560 m² zijn deze kavels eerder ruim in vergelijking de gangbare normen”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “Dankzij de volumetrische vrijheid, kan elke bouwheer bovendien een unieke woning realiseren die aan zijn/haar eigen woonwensen voldoet en toch een eenheid zal vormen met de andere woningen.” 

Kopers kunnen er voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken, zelf het bouwproces te begeleiden of een goeie architect onder de hand nemen die dit voor hen doet om zo een betere en prijsgunstigere woning te bouwen. Geen stress, want met onze architectenpool ‘hedendaags wonen’ helpen we hen een architect zoeken die past bij hun bouwstijl.”

Naast goed doordachte bouwvoorschriften, werd ook geïnvesteerd in het openbaar domein met ruimte voor groen en veilige mobiliteit. “Zo werden in de eerste fase van het project reeds groene doorsteken naar het centrum gerealiseerd voor fiets- en voetgangers - als verlenging van het groene weefsel. Aansluitend aan het woonproject werd ook een speelzone gerealiseerd.” 

“Voor een gemeente als Ledegem is het belangrijk dat we blijvend een betaalbaar woonaanbod kunnen aanbieden”, besluit schepen Geert Dessein. “Zo willen we startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen en tweeverdieners de kans geven om in eigen gemeente te blijven wonen.”

Interesse?

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/burger/inschrijven-wachtlijst. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen het informatiedossier. Vervolgens kunnen kandidaat-kopers een vrijblijvend gesprek inboeken met de projectverantwoordelijke om de bouwwensen op maat te bespreken. 

Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen [at] wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite via www.wvi.be/burger/bouwgrond-kopen/boomlandstraat-fase-2