15/04/2015

Archeologisch onderzoek op bedrijventerrein Beveren Noord-Oost in Roeselare

In samenwerking met de stad Roeselare zal WVI instaan voor de ontwikkeling van het regionale bedrijventerrein Beveren Noord-Oost. Het toekomstige bedrijventerrein beslaat een kleine 50 hectare en is gelegen tussen de Heirweg, de ringweg R32, de Beversesteenweg en de Vloedstraat in Roeselare (Beveren).

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de gronden wordt er een archeologisch onderzoek uitgevoerd om de aanwezige restanten uit het verleden te documenteren. Dit gebeurt op voorschrift van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid. Het huidige onderzoek is een vervolg op een proefsleuvenonderzoek, dat vorig jaar werd uitgevoerd. Bij dit proefsleuvenonderzoek werden er sporen aangetroffen van menselijke aanwezigheid uit de metaaltijden, de Romeinse periode, de volle en late middeleeuwen en de nieuwe tijd. Diverse zones werden aangewezen voor een vervolgonderzoek.

Het vervolgonderzoek, in de vorm van een vlakdekkende opgraving, beslaat een oppervlakte van circa 10 hectare. Het onderzoek is begin april gestart en eindigt in de loop van de zomer. De intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst RADAR zal tijdens het onderzoek publieksmomenten voorzien.

De vorderingen en resultaten van het archeologisch onderzoek kunnen gevolgd worden via www.bieradar.be/projecten.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een stuk grond kunnen vrijblijvend contact opnemen met het infoloket van WVI – infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) of 050 36 71 71.