12/10/2010

Archeologisch onderzoek op toekomstige wvi-bedrijventerreinen in Oostende en Staden

Op de  toekomstige  bedrijventerreinen langs de Torhoutstesteenweg in Oostende en  de Nijverheidsstraat in Staden waren tijdens archeologische vooronderzoeken waardevolle resten gevonden die  verder vervolgonderzoek vragen.

In het kader van de aanleg van het bedrijventerrein in Oostende langs de Torhoutsesteenweg wordt begin november 2010 gestart met archeologisch vervolgonderzoek. Eerder dit jaar waren tijdens een  archeologisch vooronderzoek waardevolle resten gevonden van  landelijke bewoning uit de volle en late Middeleeuwen. Het onderzoek spitst zich toe op twee zones met een totale oppervlakte van 6500 m². De archeologen willen meer informatie verzamelen over landelijke bewoning uit de middeleeuwen en trachten ook inzicht te verkrijgen over de relatie tussen het landschap en de bewoning.

Ook in Staden, op het bedrijventerrein  langs de Nijverheidsstraat, start medio januari 2011 het archeologisch vervolgonderzoek.

Want ook daar waren  tijdens een archeologisch vooronderzoek waardevolle resten gevonden uit de Romeinse tijd en sporen aangetroffen die duiden op landelijke bewoning uit de volle en late Middeleeuwen. Aangezien de Romeinse resten grotendeels onderzocht werden tijdens het vooronderzoek, leggen de archeologen zich toe op de twee zones met middeleeuwse bewoningsresten.

Beide archeologische onderzoeken zullen  vermoedelijk een achttal weken in beslag nemen.

Tags