26/10/2011

Archeologisch vooronderzoek op toekomstige wvi-bedrijventerreinen in Middelkerke

Naar aanleiding van de geplande aanleg van het lokaal (5 ha) en regionaal bedrijventerrein (20 ha), gelegen langs de Kalkaertstraat wordt momenteel, in opdracht van wvi en de gemeente Middelkerke, een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd  door GATE bvba.
Dit vooronderzoek laat toe een evaluatie te maken van het archeologisch potentieel van het projectgebied. Historisch-cartografisch en bronnenonderzoek in een recent verleden uitgevoerd door onderzoekers van de Vakgroep Archeologie van de VUB wees immers op de aanwezigheid van een oude, middeleeuwse dijk die van belang was voor de inpoldering van het gebied, het ontstaan en de ontwikkeling van Middelkerke. Bedoeling is om na te gaan in hoeverre de dijk bewaard is gebleven, of deze preciezer  te dateren is en of er nog andere sporen of restanten van  bewoning uit diverse periodes te vinden zijn binnen het gebied.

Het archeologisch vooronderzoek vormt de eerste stap naar de verdere ontwikkeling van de bedrijventerreinen. Het onderzoek zal ongeveer anderhalve maand duren.

 

Tags