28/03/2012

Archeologische opgravingen op bedrijventerrein De Zandberg in Ingelmunster

Voorafgaand aan de infrastructuurwerken van het wvi-bedrijventerrein Zandberg,  is  maandag 26 maart 2012 een archeologisch vervolgonderzoek  gestart aan de Groenstraat in Ingelmunster.

Tijdens het archeologisch vooronderzoek midden vorig jaar kwamen er onder meer bewoningssporen uit de volle Middeleeuwen (10de-12de eeuw) aan het licht en hebben we hier vermoedelijk met een landelijk erf uit die periode te maken. Er waren eveneens aanwijzingen voor landschappelijke exploitatie, maar daar is momenteel nog heel weinig over gekend. Met dit archeologisch onderzoek zal men proberen hier antwoorden op te formuleren.

Archeologen van Monument Vandekerckhove nv uit Ingelmunster zullen het onderzoek uitvoeren, dat tegen eind juni dient afgerond te zijn om met de aanleg van het bedrijventerrein te kunnen aanvangen. Geïnteresseerden krijgen echter eerst nog eens de kans om de opgravingen van nabij te komen bekijken. Eind april worden er in samenwerking met de gemeente Ingelmunster en Projectvereniging TERF bezoeken voor klasgroepen en het publiek georganiseerd. Houd hiervoor zeker de gemeentelijke informatiekanalen en de website www.projectverenigingterf.be in de gaten.

Het bedrijventerrein Zandberg is  bestemd voor gemengde regionale bedrijvigheid en heeft een bruto oppervlakte van ca 15 ha. De toegelaten activiteiten variëren van productie, opslag en onderzoek tot afvalverwerking. Kleinhandel en autonome kantoren daarentegen zijn niet toegelaten. Het is mogelijk om een  woning te integreren in het bedrijfsgebouw. De verkoop wordt dit najaar nog  opgestart.

Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld met bijzondere aandacht voor duurzame energie. Wvi begeleidt de  bedrijven bij het zoeken naar energiezuinige oplossingen. Zo worden de energiekosten voor de bedrijven laag gehouden en wordt de milieulast van het bedrijventerrein beperkt.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met wvi - T 050 36 71 71  - infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be).

Tags