29/02/2012

Eerste bouwwerken op bedrijventerrein Kromme Elleboog in Oostende

De bouwwerken van het eerste nieuwe bedrijf op het bedrijventerrein Kromme Elleboog in Oostende zijn gestart. 
Wvi heeft, in samenwerking met het Economisch Huis van de stad Oostende, dit bedrijventerrein gerealiseerd. Zoals de naam laat vermoeden is dit bedrijventerrein gelegen aan de Kromme Elleboog ten westen van de Torhoutsesteenweg tot aan de Oostendse Hallen.

Het is een regionaal bedrijventerrein, wat betekent dat het bestemd is voor industriële bedrijven van regionaal belang, winkels daarentegen zijn  niet toegelaten. De zone heeft een bruto oppervlakte van ongeveer 13 ha en de percelen zijn minstens 5 000 m² groot.

Op de site zijn in 2010 archeologische opgravingen gebeurd, de infrastructuurwerken werden in 2011, de nutsleidingen werden aangelegd, enkel de groenstructuren moeten nog aangeplant worden. Het bedrijventerrein is nu bouwrijp. ATB Autobanden is het eerste bedrijf dat met de bouwwerken van start gaat. Er zijn reeds 5 bedrijven die er  een nieuwe vestiging wensen op te richten.

Nieuwe kandidaten kunnen zich nog steeds melden bij wvi, infoloket [at] wvi.be (infoloket[at]wvi[dot]be) of bij het Economisch Huis in Oostende (gunther.vanpraet [at] oostendewerkt.be).

De verkoopprijs voor de nog beschikbare gronden bedraagt momenteel € 75/m².