Krijtlijnen bedrijventerreinTintersweghe in Blankenberge getekend
Op 3 juli werd in Blankenberge het lokaal bedrijventerrein Tintersweghe voorgesteld: een terrein voor bedrijfsverzamelgebouwen. Vanaf 2020 kunnen bedrijven met een beperkt ruimtegebruik terecht in een van de 33 units van de twee bedrijfsverzamelgebouwen gerealiseerd door Hexagon. Er is ook plaats voor 2 kantoorruimtes.
Tinters
Naast de bedrijventerreinen De Riethoek en het maritieme bedrijventerrein aan de haven, komt er binnenkort een nieuw bedrijventerrein ter hoogte van de Brugse Steenweg (achterzijde Miele, Jump,…) met de prachtige naam Tintersweghe. Die verwijst naar de Tinters Hofstede, een hoeve die voor het eerst in de bronnen opduikt in 1337 (‘Diederix Tinters land’) en die op dezelfde locatie ligt. De Tintersweghe is de weg die uitmondde bij deze hoeve.
Ruimte voor 33 units
De nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen bieden plaats aan 33 units. Verschillende bedrijven, maximum 33, zijn op die manier gevestigd in hetzelfde gebouw, maar functioneren volledig autonoom. De oppervlakte van de afzonderlijke units varieert van 100 tot 325 m². Units kunnen worden samengevoegd of aangepast op maat van het bedrijf.
Hoogstaande architectuur en duurzaamheid
De bedrijfsverzamelgebouwen bestaan uit 2 volumes. Buiten is voldoende ruimte voorzien voor circulatie en bijhorende parkeerplaatsen. “Het gebouw vooraan is de eyecatcher van het bedrijvenpark. Hier komen de kantoorruimtes met prachtig zicht op de Uitkerkse polder. Er is bijzondere aandacht voor hoogstaande en aantrekkelijke architectuur in combinatie met een verfijnde aanleg van de omgeving. In het ontwerp is er ook gefocust op duurzaamheid. Zo zijn er onder andere zonnepanelen, een warmtepomp en een laadpunt voor elektrische fietsen en wagens. Ook aan de mogelijkheid van autodelen is gedacht”, aldus schepen Patrick De Klerck.
Slim omgaan met ruimte
De nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen in Blankenberge passen in de filosofie van WVI en van de ontwikkelaar. “Ruimte om te ondernemen is schaars in Vlaanderen. Daarom gaan we er zorgvuldig mee om”, aldus Jelle Vandendriessche van Hexagon. “Door slim om te springen met ruimte en oppervlaktes maximaal te benutten, creëren we een levendige omgeving met een economische én maatschappelijke meerwaarde. Stuk voor stuk sites met een eigen aanpak en een boeiende, uitnodigende architectuur. De bedrijfsverzamelgebouwen worden bij uitstek een plek waar bedrijven zich ontwikkelen en groeien.”
Vastgoedontwikkelaar Hexagon zal het ontwerp realiseren en verkopen. De omgevingsaanvraag wordt dit jaar ingediend. De bouwwerken gaan van start in het voorjaar van 2019 en zullen in eerste fase een tiental maanden duren. Geïnteresseerde kopers kunnen contact opnemen via info [at] hxgn.be (info[at]hxgn[dot]be).